BELGISCH WAGYU – JAPANSE TOPKWALITEIT NAAR WENS VAN DE EUROPESE CONSUMENT

WAGYU

Oorsprong

 

Een Wagyu is een van oorsprong Japans ras van runderen. “Wa” is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan zelf en met “gyu” wordt verwezen naar het rund. Het begrip wagyu is in Japan dan ook een algemene aanduiding. Er zijn verschillende namen in gebruik onder het vlees afkomstig van Wagyurunderen en meestal worden ze genoemd naar de regio van waar ze vandaan komen. Enkele bekende namen van Wagyuvlees zijn ondermeer Kobe, Mishima, Matsusaka, Omi en Sanda

 

Van oudsher was dit vee door zijn uitmuntende kwaliteit en de eraan verbonden exclusieve prijs, enkel bestemd voor de keizerlijke familie. Maar ook nu nog wordt de markt ervan angstvallig afgeschermd en is het zeer schaars.

Kenners en topkoks spreken in de overtreffende trap over dit exclusieve product. Ze spreken over  “Het kaviaar van het rundvlees”!

 

 

 

Troeven Hof van OsseL

 

Dit exclusieve vlees is ook al een tijd in Europa beschikbaar. Maar jammer genoeg is niet al het verkochte Wagyuvlees afkomstig van 100% raszuivere Wagyurunderen. Heel dikwijls gaat het om kruisingen omwille van snel geldgewin.

 

Sinds 2007 worden er echter 100% raszuivere Wagyurunderen gekweekt op de historische vierkantshoeve Hof van Ossel. Maar het is pas vanaf 2015 dat er voldoende vlees beschikbaar is om dit ook op de markt aan te kunnen bieden. De eerste slachtingen wezen reeds op uitstekende resultaten. En na jaren van investeren zijn we nu zeker dat er een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden. Het authentieke kader van dit landbouwbedrijf in combinatie met een volgens de modernste technieken gebouwde stal, maken dat deze runderen een zorgeloos leven kunnen leiden op de landerijen.

 

Alles wordt bovendien in het werk gesteld om de genetica nog meer tot zijn recht te laten komen door de dieren zonder stress op te fokken en ze, in samenwerking met topnutritionisten, een nauwkeurig geselecteerd dieet voor te schotelen.

Het resultaat van deze jarenlange inspanningen is een constante en hoge kwaliteit van dit exclusief product dat op een zeer authentieke en duurzame manier wordt bekomen.

Dit alles geeft en top product dat uniek is in België!

 

 

KEUKENTIPS

 

Chefs spreken in lovende termen over het Wagyuvlees van het Hof van Ossel en vermelden dat dit vlees enkel puur natuur tot zijn recht komt. Dit wil zeggen zonder vetstof, zonder sausje, zonder kruiden, … hoogstens “saignant”  gebakken met een beetje grof zeezout op het warme vlees net vóór het serveren.

 

 

Recepten in beeld

 

Hoewel je dus met een uitgelezen en exclusief product werkt hoeft het serveren ervan  niet zo moeilijk te zijn. Een pan, het vlees, en de juiste kennis … meer is er niet nodig om je gasten te trakteren op ’s wereld meest hoogstaand rundvlees.

 

 

Bekijk hier enkele éénvoudige recepten:

 

Gegrilde lende

Wagyu burger

Carpaccio

 

 

Kennismakingspakket

 

Met het Wagyu kennismakingspakket, biedt Hof van Ossel slagerijen en horeca de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het Wagyu vlees.

 

Het standaard pakket bestaat uit Wagyu lende, steak/carpaccio, tartaar, stoofvlees en burgers (55 € excl. BTW). Wenst u een andere samenstelling voor het pakket, gelieve ons dan te contacteren voor mogelijkheden en prijzen. Na afspraak, zal het pakket bij u geleverd worden. Meer info en bestellen.

 

 

Belgian Wagyu Blend – een unieke samenwerking

 

Wijndomein Hoenshof uit Borgloon, creëerde een Belgische wijn die perfect matcht met het exclusieve Wagyu-vlees van Hof van Ossel uit Merchtem. Voor het samenstellen van de blend werd een beroep gedaan op Yanick Dehandschutter, Sommelier of the Year 2018.

 

De keuze viel op een assemblage van merlot en cabernet dorsa, een variant van de cabernet sauvignon. Het sappige karakter van de merlot past perfect bij het zachte vlees. De cabernet bevat dan weer voldoende tannine om de wijn de nodige body te geven, zonder dat de wijn het vlees gaat overheersen. Zowel de wijn als het vlees zijn 100% Belgische kwaliteitsproducten.  Lees meer.

 

 

 

 

 

 

HOF VAN OSSEL  •  OSSELSTRAAT 91  •  1785 Merchtem  •  Belgïe (Vlaams Brabant)   •  +32 474 51 61 35  •  Info@hofvanossel.be